Burdasınız :Ana Sayfa » Programlama » Nesne Yönelimli Programlamanın ve C++’ın Doğuşu

Nesne Yönelimli Programlamanın ve C++’ın Doğuşu

   1970'lerin sonlarına doğru birçok projenin boyutu, yapısal programlama yöntembilimlerinin ve C dilinin başa çıkabileceği sınırlara ya yaklaşmıştı ya da ulaşmıştı. Bu problemi çözmek amacıyla nesne yönelimli programlama (OOP – Object Oriented Programming) denilen yeni bir programlama yöntemi ortaya çıkmaya başladı. Nesne yönelimli programlamayı kullanarak, bir programcı çok daha büyük programların üstesinden gelebilecekti. Sorun, o zamanlar en popüler dil olan C‟nin nesne yönelimli programlamayı desteklememesiydi. C‟nin nesne yönelimli bir versiyonu için duyulan istek en sonunda C++„ın ortaya çıkmasına neden oldu.

   C++, Bjarne Stroustrup tarafından Murray Hill, New Jersey‟deki Bell Laboratuarlarında I979‟da icat edilmeye başlandı. Stroustrup, bu yeni dili ilk önce "C with Classes" ("Sınıflı C") olarak adlandırdı. Ancak, 1983'te dilin ismi C++ olarak değiştirildi. C++ , C dilinin bütününü içermektedir. Bu nedenle C, C++‟ın üzerine inşa edildiği bir temeldir. Stroustrup'un C üzerine yaptığı değişikliklerin pek çoğu, nesne yönelimli programlamayı desteklemek amacıyla tasarlanmıştı. Yeni dili C temeli üzerine inşa ederek Stroustrup, nesne yönelimli programlamaya yumuşak bir geçiş sağlamıştır. Bir C programcısının nesne yönelimli yöntembilimin avantajlarından yararlanmadan önce, bütünüyle yeni bir dil öğrenmek zorunda kalmak yerine, sadece bir-iki yeni özellik öğrenmesi gerekecekti.

   C++ 1980‟lerin büyük bölümünü, arka planda, kapsamlı bir gelişme kaydederek geçirdi. 1990'ların başından itibaren C++ genel kullanım için hazırdı; üstelik, popülaritesi de adeta patlama yapmıştı. On yıllık sürecin sonuna gelindiğinde C++ en yaygın olarak kullanılan programlama dili halini almıştı. Bugün halen, yüksek performanslı, sistem seviyesinde kod geliştirmek için C++ üstün bir dildir.

Kaynak : http://www.gencklavyeler.com

0 yorum:

Yorum Gönder